dimecres, 18 de gener del 2017

GEGANTS: Tancament projecte

A l'acabar el trimestre donem per finalitzat el projecte dels Gegants i els Diables. Ha estat un projecte inicial on tant famílies com nens/es us heu iniciat en aquesta forma de treballar. Ja heu vist que de vegades és una mica complicat portar la informació i que per molt que ho treballeu a casa el que després ells/es són capaços d'explicar, no té res a veure amb tot el treballat, perquè hi ha coses que són massa difícils, i no ens ho sembla, perquè a casa ho explica perfectament i a la classe no és capaç de dir ni una paraula. Són mil coses que fan que el projecte vagi cap a un costat o un altre, que una explicació surti millor o no tant bé...

Com podeu veure, i ja hem anat comentant, no és tant important que aprenguin moltes coses sobre un projecte determinat, sinó començar a treballar d'aquesta manera, saber buscar la informació, saber on trobar la informació, ser capaç d'explicar-la davant del grup classe, etc.

També és important que sorgeixi d'ells el que volen aprendre i el que volen treballar, perquè sigui de veritat un aprenentatge significatiu, és a dir, que ho puguin lligar amb els seus coneixements previs.

Voleu saber el què diuen que han après? Segurament quan fem aquesta pregunta les respostes que surten no s'assemblen massa a les nostres expectatives inicials. Per ells, els nens i nenes de 3 anys, hi ha coses que són molt importants i que a nosaltres no ens ho semblen, i això és el que pot marcar un projecte. Però bé, segurament han après molt i encara no són capaços d'expressar-ho prou bé, potser tenen vergonya, potser en aquell moment no els ve de gust fer el que estem fent, etc. A P3 no ens cal saber masses noms de Gegants, ni de Diables, potser més endavant tampoc, però si que caldrà saber com i on buscar la informació que necessitem i exposar-la.

Com a tancament de projecte  us penjaré un Jclic de Gegants i Diables pensat específicament per ells/es amb el que hem treballat a classe i que el puguin fer ells/es sols, a casa, etc... Us aviso quan el tingui fet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada